We have a dream

door Olivia Venet

We have a dream
10 570€ verzameld

Ensemble, soyons plus forts. La Ligue et la Liga prennent les choses en main et se rassemblent pour créer à Bruxelles une Maison des droits humains. Parce que les droits sont universels et transcendent les frontières. Pour regarder vers un futur avec plus de libertés, plus d'égalités, plus de justice.
Ce projet est un rêve qui devient réalité et nous avons besoin du soutien de tous et toutes pour y parvenir !

— Olivia

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (83)

83 top schenker steunen "We have a dream"
100 €
Corentin

Rien ne sera jamais acquis en matière de droits humains. Les dérives autoritaires, lois liberticides, 'bavures policieres', et enfreintes à nos libertés fondamentales doivent être combattues pied à pied.

50 €
Julie
50 €
Laurence
100 €
Benjamine

Cœur sur toi ma belle! Tu gères ce projet de main de maître ?

50 €
Valerie
50 €
Fabienne
150 €
Lara

Mieux vaut tard ? Bravo Olivia et longue vie à la LDH! À tous les retardataires: vous pouvez le faire, faites-le ?

100 €
Jerome
150 €
Josee
150 €
Joelle

Joyeux anniversaire Olivia ! Bravo pour ce beau projet !

50 €
Chiara

Très belle initiative, on a besoin de vous!

200 €
Maria Luisa
100 €
Iris
50 €
Daniel
50 €
Olivier

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub