vrijheid en veiligheid onlosmakelijk met elkaar verbonden

door Marc Cosyns

vrijheid en veiligheid onlosmakelijk met elkaar verbonden
1 640€ verzameld

Draag een steentje bij voor een rechtvaardige wereld en bouw mee aan dit huis, niet alleen symbolisch in Molenbeek gevestigd. Vrije ontmoetingen op een veilige plaats creëren we samen!

— Marc

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (23)

23 top schenker steunen "vrijheid en veiligheid onlosmakelijk met elkaar verbonden"
40 €
Christophe
15 €
Christophe
100 €
Petra
50 €
Rein
50 €
els
50 €
Marc

Good luck ... in de gemeente waar mijn grootouders leefden en mijn vader opgroeide, toen het samenleven er zich afspeelde met inwijkelingen uit verschillende Vlaamse (en Waalse) streken.

100 €
Rudy
100 €
Piet

Mooi initiatief

40 €
JASPER
100 €
ANN
100 €
Lieven
40 €
Jacqueline

mooi inzet

100 €
Koen
100 €
suzan & Peter

Peter en Suzan steunen voluit jouw engagement Marc !

50 €
Herwig

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub