Une maison pour nos droits et libertés

door Julie Ringelheim

1 690€ verzameld

— Julie

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (17)

17 top schenker steunen "Une maison pour nos droits et libertés"
100 €
priscilla

Bravo pour cette belle initiative !

100 €
Caroline

Voilà Julie, Je viens de faire un don. Tiens-moi au courant des initiatives de la Maison des droits humains, ça m'intéresse. Gros bisous

50 €
Julie

Un don de Nicolas et Cie

50 €
Barbara
50 €
Mediclaire
100 €
Julie

Courage, l'objectif est en vue !

100 €
Ginette

Pour une organisation indispensable

100 €
Julie

Bravo pour cette belle initiative !

50 €
Sabine
400 €
Sibylle

Vive les droits humains qui nous sont si précieux - nos valeurs sont non négociables

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub