Une brique pour la maison des droits humains

door Edgar Szoc

24 200€ verzameld

En 2018, je n'aurais jamais pensé qu'on aurait encore plus besoin de la Ligue des droits humains en 2020 qu'à l'époque. C'est pourtant le cas.
Afin de renforcer et de pérenniser leurs actions, la Ligue et son homologue flamande, la Liga ont décidé de créer à Bruxelles une Maison des droits humains.
Nous travaillons à ce projet d'arrache-pied depuis plusieurs années. Merci de nous aider à le rendre possible!

— Edgar

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (371)

371 top schenker steunen "Une brique pour la maison des droits humains"
50 €
Anoniem
50 €
andré
50 €
Katya
50 €
Elisabeth
100 €
du Roy de Blicquy Psychiatrie

Bravo pour la belle réussite, tu es à 100%!!!

39 €
Dix-Sept Heures
50 €
Jean-Michel
50 €
Alexandre
60 €
Anoniem
100 €
Isabelle

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub