Un toit, des droits

Un toit, des droits
680€ verzameld

Plus que jamais, il est nécessaire de se mobiliser contre toute violation des droits humains. En contribuant au projet d'offrir un toit pour la Ligue des droits humains et la Liga voor Mensenrechten, vous donnez les moyens à ces contre-pouvoirs de continuer à se battre pour que les droits de toutes et tous soient respectés.

— Un toit, des droits

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (8)

8 top schenker steunen "Un toit, des droits"
50 €
Anoniem
300 €
jean-marc

Bravo Sixtine pour ton engagement et energie a faire bouger les choses

50 €
Candice
30 €
Leonardo
50 €
Aymeric
50 €
Anoniem
50 €
Clémentine
100 €
Anoniem

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub