Bouw samen met ons!

Tous solidaires pour la défense des droits humains

door Léon Poncin

200€ verzameld

La Ligue des Droits humains et son équivalent flamand (Liga voor Mensenrechten) ont décidé d'acquérir une maison pour s'y loger, faciliter leur collaboration et, d'une certaine façon, garantir leur avenir, à un moment où justement les menaces sur nos droits et libertés démocratiques s'accroissent de jour en jour. Apportons notre pierre à l'édifice, pour nous-mêmes et pour les générations qui nous suivent. Les aider, c'est nous aider!

— Léon

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Donateurs (3)

3 top donateurs steunen "Tous solidaires pour la défense des droits humains"
56 €
Anoniem
100 €
Léon
43.85 €
Anoniem

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub