Toit, toi mon droit !

door Julien Pieret

1 640€ verzameld

Depuis plus d'un siècle, la Ligue des droits humains se bat quotidiennement pour que nos droits fondamentaux et nos libertés individuelles ne soient pas seulement de beaux principes couchés sur papier. Dans les manifestations, au sein des prisons, sous les ors du Parlement ou devant les juges de la Cour constitutionnelle, la Ligue est de toutes les luttes. Aujourd'hui, elle a besoin de notre soutien pour se trouver un toit et continuer le combat. J'ai décidé de contribuer à l'achat et la rénovation d'une Maison des droits humains. Vous aussi ?

— Julien

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (14)

14 top schenker steunen "Toit, toi mon droit !"
100 €
Gérard

Bravo !👏

50 €
Anoniem
700 €
Lallemand Legros & Joyn SC
100 €
Benjamin

c'est fait Julien

50 €
claude
50 €
Eric
50 €
Yseult
50 €
Guillaume
40 €
Cédric
200 €
Pierre

Avec tous nos voeux de succès

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub