Steun de strijd voor mensenrechten

door Astrid Declercq

600€ verzameld

Ziezo, mijn privacy en die van mijn zoontje op het spel om de bescherming van onze algemene privacy te verdedigen 😉. Zou ik jullie mogen vragen een bijdrage te geven aan de Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains? Concreet dient jullie bijdrage om hen onderdak te geven: ze gaan samenhuizen in Molenbeek om zo efficiënter samen te kunnen werken. Tegelijkertijd moet hun politieke en financiële onafhankelijkheid gegarandeerd blijven. Het is nodig, mensenrechten staan onder druk. Elke bijdrage -hoe klein ook- betekent een grote hulp. En mijn grote dankbaarheid!

— Astrid

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (9)

9 top schenker steunen "Steun de strijd voor mensenrechten"
40 €
Jacoba
10 €
Anneleen
50 €
Stijn
200 €
Evelien
100 €
Floor
40 €
Liesbeth

Waren er maar meer zoals Strittewit! Supermooi initiatief van je - groot fan van de Liga (en wel jammer dat ze weggaan uit Gent). Je promofoto heeft vast geholpen! :-)

50 €
Charlotte
10 €
Jeroen
100 €
Astrid

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub