Samensemble in the Maison des mensenrechten !

door Sébastien Robeet

Samensemble in the Maison des mensenrechten !
2 660€ verzameld

Alors c'est quoi, la Maison des Droits Humains ? C'est un projet fou, ambitieux et fédérateur. La Ligue des Droits Humains et la Liga voor Mensenrechten s'associent pour créer un lieu qui sera à la fois le siège de nos associations mais également le creuset de mille projets pour la défense des droits fondamentaux en Belgique, en Europe et dans le monde.

Pour tout ça, nous avons besoin de vous ! Merci de nous soutenir financièrement dans ce projet. N'importe quelle contribution, même la plus modeste, est essentielle pour rassembler les fonds nécessaires à l'entrée dans la Human Rights House !

— Sébastien

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (56)

56 top schenker steunen "Samensemble in the Maison des mensenrechten !"
20 €
Sophie

A tout vite :-) Vous nous manquez

100 €
Marie

Très beau projet qui mérite d être soutenu!

40 €
Arnaud

Veel succes!

50 €
Brieuc
50 €
Christiane
50 €
Anoniem
100 €
Bernadette
50 €
Claude
25 €
Anoniem
20 €
Sarah
100 €
Didier
50 €
Coralie
20 €
Catherine

Belle initiative ?

100 €
Marie-Agnès
50 €
Joël

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub