Bouw samen met ons!

Samen voor een Mensenrechtenhuis!

door Nina Henkens

890€ verzameld

Hallo! Als bestuurslid van de Liga voor de Mensenrechten heb ik jullie hulp nodig. Samen met onze Franstalige zusterorganisatie willen we gaan voor een Mensenrechtenhuis in Brussel, waar we ons werk voor gelijkheid en respect voor iedereen willen verderzetten en verbeteren. Dat is heel hard nodig in een tijd waarin autoritaire krachten en pandemieën onze verworven vrijheden bedreigen. Als je iets kan missen, heel graag. Wil je zelf ook mensen aanspreken, nog beter! Veel dank, Nina

— Nina

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Donateurs (18)

18 top donateurs steunen "Samen voor een Mensenrechtenhuis!"
50 €
Joke
50 €
Goedele
40 €
Mara
40 €
Job

Succes!

40 €
Eva

Veel succes aan Nina en alle anderen! Mooi initiatief en broodnodig, X Eva

50 €
Laurent
100 €
Anoniem

veel succes met jullie project! Anonimiteit vd gift bewaren aub.

20 €
Hakim

Voor ne gelukkige!xxx

50 €
Anoniem
50 €
Sien

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub