Bouw samen met ons!

Nos libertés, j'y tiens!

door Isabelle Rorive

1 350€ verzameld
Ik doneer
  100% veilig

A l’heure où les crises qui se succèdent sont autant d’occasions de raboter nos droits fondamentaux, où les crocs des populismes se referment sur les valeurs d’un Etat de droit si chèrement acquises, où les solidarités s’écroulent, la Ligue des droits humains et la Liga ont besoin de bases solides. Aidons-les à rester ce contre-pouvoir essentiel à la défense de nos libertés.

— Isabelle

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Vanaf 40€ zijn uw giften voor 60% aftrekbaar (in 2020 kost het geven van 100 slechts 40€).

Donateurs (11)

11 top donateurs steunen "Nos libertés, j'y tiens!"
500 €
Anoniem

Wonderful project!

100 €
Arnaud
50 €
Valeria
100 €
Th
100 €
Londé

Nos libertés ne sont pas négociables

100 €
denis
50 €
Sergine

Bon courage pour ce beau et important projet

100 €
Isi
50 €
Sébastien

Bonne suite

100 €
Laurent

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub