Mensenrechten zijn ons geld waard

door Eva Brems

3 040€ verzameld

De Liga voor Mensenrechten en de Ligue des Droits de l'Homme gaan samen een huis delen in Molenbeek. Crowdfunding moet dat mogelijk maken.
In de meer dan 25 jaar dat ik me al met mensenrechten bezig houd, is de noodzaak om het middenveld dat voor mensenrechten in België ijvert te versterken, nooit dringender geweest dan nu. Veel mensen zien onrecht en willen er iets aan doen zonder goed te weten hoe. De meest efficiënte manier is vaak om door financiële bijdragen organisaties te steunen die goed werk leveren. Daarom roep ik je op om een gift te doen voor dit 'Huis van de Mensenrechten'.

— Eva

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (31)

31 top schenker steunen "Mensenrechten zijn ons geld waard"
40 €
Anne-Charlotte
150 €
Kate
50 €
Ruth
50 €
Petra
50 €
Anoniem
100 €
Guy
100 €
Petra
100 €
Hans
50 €
Nini
50 €
Lut

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub