Maison des droits humains : Sans toi, pas de toit

door Dan Van Raemdonck

Maison des droits humains : Sans toi, pas de toit
1 840€ verzameld

Les droits humains – tous, sans exception – doivent être mis en œuvre, garantis et respectés partout et pour toustes. Cette universalité à co-construire ensemble nécessite des lieux-phares, des lieux forts, chargés en symbole d'unité dans le combat.
Forcées à la séparation, suite à l'histoire communautaire du pays, les ligues francophone et néerlandophone des droits humains ont décidé de se réunir en un lieu qui deviendra à coup sûr symbolique, signe de la communauté des objectifs.
Soutenons-les dans ce projet magnifique.
Soutenons les Ligues.
Soutenons la Maison des droits humains.

— Dan

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (33)

33 top schenker steunen "Maison des droits humains : Sans toi, pas de toit"
20 €
Anoniem
50 €
Justine

Excellente (et nécessaire) initiative !

50 €
Pascaline

Bon succès!

50 €
Eva
50 €
Gisèle

Merci pour cette belle initiative

50 €
STEFANA OLGA

Belle initiative! Bravo, Dan! Olga

50 €
Soledad
50 €
Christian
50 €
Marie-Eve
50 €
Chunzi
25 €
SOPHIE
50 €
charlotte
100 €
Laurence
30 €
Antoine
50 €
Bernard

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub