Liga voor Mensenrechten

door Mariame Keita

30€ verzameld

Kwetsbare kinderen konden weken lang niet naar school, Brusselse jongere werd een paar maand geleden aangereden door de politie op straat, ouderen worden opgesloten in hun kamer in woonzorg centra, ...

Mensenrechten zijn en blijven ook in 2020 enorm ongelofelijk belangrijk. Daarom mijn oproep om te (klein bedrag) te doneren aan de Liga voor Mensenrechten, een straffe organisatie die ik een enorm warm hart toe draag.

— Mariame

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (2)

2 top schenker steunen "Liga voor Mensenrechten"
10 €
elias
20 €
Keita

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub