Les droits humains, ça change nos vies

door Guillaume Sneessens

Les droits humains, ça change nos vies
4 435€ verzameld

La Ligue des droits humains et la Liga voor Mensenrechten se rassemblent pour créer à Bruxelles une Maison des droits humains.

Parce que les droits humains changent ma vie, changent nos vies, j'ai souhaité contribuer à leur collecte de fonds pour bâtir ce merveilleux projet bilingue.

— Guillaume

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (16)

16 top schenker steunen "Les droits humains, ça change nos vies"
100 €
Wivine
50 €
Marie-Aline
50 €
Sabine
100 €
Cabinet d’avocats B Humblet
1000 €
Anoniem
100 €
Françoise Dache sprl

Bonne chance !! Françoise

30 €
Anoniem
50 €
anne-cecile
100 €
irina
100 €
Corinne
50 €
Anoniem
100 €
Anoniem
50 €
Carine
5 €
Carole
50 €
Anoniem

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub