Laat ons de mensenrechten betonneren

door Bieke Machiels

Laat ons de mensenrechten betonneren
700€ verzameld

Draag jouw steen(tje) bij aan de fundering van de fundamentele mensenrechten en bouw mee. Alle steun, hoe klein ook, is welkom!

— Bieke

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (17)

17 top schenker steunen "Laat ons de mensenrechten betonneren"
50 €
Eric
50 €
Nick
20 €
Helene
40 €
Martine
10 €
Branwen
40 €
Anne
50 €
Leen

Succes!

50 €
Yuri
50 €
Wouter
25 €
Wim

Inderdaad erg belangrijk initiatief. Kun je laten weten hoe we dit structureel kunnen steunen?

50 €
katrien

1 huis?! De mensenrechten verdienen een hele stad, toch?

50 €
Eric

De enige religie waar ik in geloof mag best een eigen huis hebben.

50 €
Koen

Alle liefs Top initiatief!

50 €
Beatrijs
15 €
Ruth

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub