Human rights house in Brussels !

door Emmanuelle Delplace

Human rights house in Brussels !
1 720€ verzameld

Voici une initiative à soutenir ! Les deux ligues de défense des droits fondamentaux en Belgique - et oui, les Ligues sont communautarisées - se réunissent dans une seule maison à Bruxelles. Leur essentielle collaboration se verra symbolisée au sein de cette maison des droits humains. Nous sortons d'une période complexe où nos doits les plus essentiels ont été mis à mal. Les deux Ligues ont du pain sur la planche dans leur travail de vigilance et de soutien à nos droits fondamentaux. Nous avons besoin d'elles, elles ont besoin de nous pour finaliser l'acquisition de cet endroit de rassemblement. Merci de les soutenir, merci de diffuser !

— Emmanuelle

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (9)

9 top schenker steunen "Human rights house in Brussels !"
100 €
Anoniem

Bravo pour votre intiative et ne lâchez rien.

1000 €
Thomas Maskens sprl

Merci pour votre action, on en a rudement besoin !!!

100 €
Olivier

Projet fédérateur à encourager!

100 €
olivier

Belle initiative !

50 €
Anoniem
20 €
Léopold
200 €
Simon-Pierre

Quelle belle initiative qui mérite tout notre soutien citoyen ! Bon vent dans ce beau projet.

50 €
Marjorie
100 €
Emmanuelle

Bravo à vous toutes et tous !!!

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub