Het huis van de mensenrechten

door Jessica Aerts

Het huis van de mensenrechten
30€ verzameld

Het is beangstigend om te zien hoe snel mensenrechten aan de kant geschoven kunnen worden. Een huis waar de Liga en la Ligue des droits humaine samen kunnen werken aan een betere wereld, een wereld waar iedereen in waardigheid kan leven. Wat een prachtige droom is dit ! Een die werkelijkheid werd! We vonden een schitterend huis in Molenbeek waar we onze krachten kunnen bundelen. Help ons om deze te realiseren en draag je steentje bij! Dank u om mee te werken aan onze droom!

— Jessica

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (2)

2 top schenker steunen "Het huis van de mensenrechten"
10 €
Anoniem
20 €
Anoniem

Trots om mee te bouwen!! ❤️

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub