Ensemble, visibles et accessibles !

door Virginie Vanhaeverbeke

Ensemble, visibles et accessibles !
2 930€ verzameld

Ce projet est le premier sur lequel j'ai commencé à travailler depuis que je suis à la Ligue. C'est un processus ambitieux mais il est nécessaire et enthousiasmant !
La Ligue sollicite rarement le grand public pour du financement. Si vous voulez nous aider à faire exister la Maison des droits humains, à rendre la Ligue et la Liga plus fortes dans la défense de nos droits fondamentaux, c'est maintenant que nous vous demandons d'agir !

— Virginie

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (25)

25 top schenker steunen "Ensemble, visibles et accessibles !"
50 €
LISE

Succès pour ce très beau projet!

100 €
anne
100 €
Luc

Life is too short to be sad La vie est trop courte pour etre triste Het leven is te kort om triestig te zijn La vida es demasiado corta para estar triste

40 €
Anoniem
50 €
Isabelle
300 €
François
450 €
Cubalibre sprl
100 €
Domi et JC

Pour plus d'harmonie entre les humains... rêvons !

50 €
Sophie
150 €
Joep
50 €
Anoniem

Tout notre soutien depuis Nancy !

400 €
Anoniem

Bravo pour ce magnifique projet !

50 €
Rokhaya

Félicitations pour ce beau projet.

200 €
Manuel
150 €
Pierre-Luc

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub