Een huis voor onze mensenrechten

door Ruben Wissing

Een huis voor onze mensenrechten
915€ verzameld

Vrienden,

Help!
Je hoeft geen expert te zijn om te zien dat de mensenrechten vandaag de dag onder toenemende druk staan.

De Liga voor de Mensenrechten en de Ligue des Droits Humains strijden dagelijks voor de bescherming en verbetering van die meest fundamentele rechten in België. Als lid van de ligaraad en na 15 jaar professionele ervaring in een omgeving waar mensenrechten centraal staan, kan ik getuigen van de onmisbare rol die beide organisaties in zowat elk politiek, juridisch en publiek debat over de mensenrechten spelen.

Nu gaan die Nederlands- en Franstalige zusters samenwonen, in Molenbeek. Dat zal een besparing in hun begroting en efficiëntiewinst in hun werking betekenen, maar nu moet er dus eerst geïnvesteerd worden.

Vandaar mijn oproep aan jou, jou en jou, je zus, opa, buurvrouw, lief, en vooral suikertante om een financiële bijdrage te leveren aan de Liga en de Ligue voor de aankoop van een nieuw huis. Help de mensenrechten in ons land aan een nieuwe thuis! Dan lever je ook een onmiskenbare bijdrage aan de voortdurende strijd om mensenrechten bovenaan de maatschappelijke agenda te houden.

Alvast heel erg bedankt! En liefs!

— Ruben

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (21)

21 top schenker steunen "Een huis voor onze mensenrechten"
25 €
Véronique
50 €
Ellen
30 €
Ruben

Maak er een mooi huis van x

50 €
Manna
50 €
Julie
40 €
Elisabeth

Succes Ruben!

50 €
Ava
50 €
Anoniem
50 €
Steven
50 €
Sarah
50 €
Olivier
50 €
Ayse
35 €
Anne-Katrin
40 €
Katelijne
25 €
Véronique

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub