Bouw samen met ons!

Een Huis. Voor Mensenrechten. Voor u.

door Maarten Huvenne

1 600€ verzameld

Slechts 88 dagen om Een Huis. Voor Mensenrechten. Voor u. te steunen

Ik doneer
  100% veilig

Van bij het begin van mijn engagement bij de Liga zitten we met een droom: een vaste stek voor de Liga, een plek van waaruit we ons werk voor mensenrechten in België kunnen opbouwen. Vandaag hebben we de kans om die droom waar te maken: een Mensenrechtenhuis, samen met de Ligue des droits humains. Draag jij ook een steentje bij?

— Maarten

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Donateurs (34)

34 top donateurs steunen Een Huis. Voor Mensenrechten. Voor u.
50 €
Anoniem
40 €
Liza

Yes you can! 👌

50 €
Hafsa
50 €
Piet
50 €
Wouter

Succes, Maarten!

100 €
Marieke
40 €
Evelien
50 €
Jan
50 €
Lise
50 €
Brecht