Eén huis voor één doel: mensenrechten voor iedereen!

door Lauren Jans

405€ verzameld

Mensenrechten zijn er voor iedereen, of je nu Nederlands, Frans, of een andere taal spreekt. Er is namelijk maar één taal belangrijk: de taal van de mensenrechten!

Eerst als stagiair en nu als vrijwilliger, ben ik al getuige (geweest) van de nauwe samenwerking tussen de Liga voor mensenrechten en la Ligue des droits humains.
En nu zetten ze een nog nauwere samenwerking op poten, voor een nog grotere impact.

Daarom: één huis voor één doel: mensenrechten voor iedereen!

— Lauren

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Donateurs (6)

6 top donateurs steunen "Eén huis voor één doel: mensenrechten voor iedereen!"
50 €
relinde

Met dank voor de steun bij Somalische vrienden-vluchtelingen.

100 €
Kirsten
5 €
Anoniem
100 €
Ellen
50 €
Roel
100 €
Lauren

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub