Een bolwerk voor mensenrechten

door Pieter De Gryse

Een bolwerk voor mensenrechten
1 830€ verzameld

In de schaduw van het Atomium: een bolwerk voor mensenrechten. Liga en Ligue slaan de handen in elkaar om de mensenrechten in ons land te versterken. Voor iedereen. Want mensenrechten zijn de beste garantie op een gelukkige toekomst. Een toekomst van vrijheid en veiligheid. Meer respect voor mensenrechten = een betere toekomst voor onze kinderen.

— Pieter

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (29)

29 top schenker steunen "Een bolwerk voor mensenrechten"
40 €
bert
100 €
Karakters Bv
200 €
Bert

ik had eigenlijk zelf een pagina moeten maken, maar het is me niet gelukt; dus bij deze al een kleine bijdrage tot snel, b

50 €
Lies
50 €
Leen
50 €
Els
50 €
Sophie

Waardevol initiatief, Pieter, meer dan ooit nodig! Veel groeten, Sophie

100 €
Annelore

Omdat het nodig is. #myhero

50 €
An
50 €
Beatrijs
50 €
Annelies

keep up the good work!

50 €
Sophie

Veel succes ermee, Pieter! X

50 €
Clem
50 €
Liesbeth

Succes!

100 €
Gijs

Veel succes!

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub