Demain... Une Maison pour les droits humains!

door Emmanuelle Bribosia

1 420€ verzameld

Une fois n'est pas coutume je fais appel à votre solidarité...
La cause en vaut assurément la peine!
La Ligue des droits humains & la Liga voor Mensenrechten ont trouvé un lieu, à Molenbeek, pour créer ensemble Une Maison des droits humains.
Aujourd'hui plus que jamais, nous avons besoin de telles associations pour défendre avec vigilance et en toute indépendance nos droits et libertés.
J'ai eu personnellement l'occasion de collaborer à de nombreuses reprises avec la Ligue des droits humains, notamment dans le cadre des activités de l'Equality Law Clinic de l'ULB, et ce fut toujours fructueux!
Alors, à vous de jouer et nous aurons... demain... une Maison des droits humains.

— Emmanuelle

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (21)

21 top schenker steunen "Demain... Une Maison pour les droits humains!"
100 €
Marie-Nathalie

Bon vent et je me réjouis de cette initiative :)

50 €
sophie
50 €
Nicolas Lambert, Notaire
50 €
Kenneth
40 €
Jacqueline

Bon vent à ce beau projet, Jacqueline

50 €
Anoniem
80 €
Anoniem
100 €
Emmanuelle
50 €
Bienne
50 €
Noelle

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub