Défense des droits fondamentaux

door Réginald de Béco

Défense des droits fondamentaux
3 175€ verzameld

La Maison des Droits Humains, c'est un phare au centre de Bruxelles qui rappelle à tous ses habitants qu'ils sont les bienvenus, quels qu'ils soient, quelles que soient leurs religions ou leurs convictions philosophiques.
C'est aussi un lieu où leurs droits fondamentaux seront défendus par tous les moyens légaux face aux injustices et aux discriminations quotidiennes.

— Réginald

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (29)

29 top schenker steunen "Défense des droits fondamentaux"
150 €
Pierre
100 €
Béatrice

bonne chance à ce projet !

50 €
waucquez

Bonne chance pour ce projet!

50 €
Etienne

Bon succès pour ce projet, Réginald.

500 €
Anoniem

de la part de Dominique S.

100 €
Sven

Belle initiative, Reginald

100 €
Olivier

Merci de nous avoir donner la possibilité d'y participer. Astrid et Olivier

50 €
françoise

Un peu tard mais de tout coeur, bon succès pour cette future maison des DH Baga

50 €
Muriel
100 €
Anoniem

de la part du Dr Jean-Pierre D.

100 €
Anoniem
100 €
Roland
50 €
Hervé
100 €
veronique

Bien sûr Réginald, il y a des combats qu'on ne peut jamais abandonner ! Amitiés, ainsi qu'à Fabienne!

100 €
Marianne

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub