Création de la maison des droits humains

door Maryse Alié

1 000€ verzameld

En janvier 2020, la Ligue des droits humains et son homologue flamand, la Liga, ont décidé d’acheter ensemble un bâtiment : un lieu pour se renforcer mutuellement et garantir leur indépendance. Un lieu où se croiseront une centaine de défenseurs des droits humains, salariés et bénévoles, et où ils pourront notamment organiser des formations et des séminaires pour le grand public, bref un lieu de démocratie.
Soutenons-les largement, ils méritent notre solidarité !

— Maryse

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Donateurs (10)

10 top donateurs steunen "Création de la maison des droits humains"
50 €
Anoniem
100 €
Xavier

Bravo Maryse ! Excellente initiative et très joli projet ;-)

150 €
Anoniem
50 €
Béatrice
150 €
Michèle
50 €
Aurélie
50 €
Maxime
100 €
Thibaut
150 €
Julie

Projet magnifique et fondamental, à soutenir par tous nos moyens de défenseurs engagés

150 €
Maryse

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub