Contribuons à construire un monde meilleur

door Christelle Macq

Contribuons à construire un monde meilleur
669€ verzameld

La Ligue et la Liga prennent les choses en main et se rassemblent pour créer à Bruxelles une Maison des droits humains. Parce que les droits sont universels et transcendent les frontières. Pour regarder vers un futur avec plus de libertés, plus d'égalités, plus de justice.
Ce projet est un rêve qui devient réalité et nous avons besoin du soutien de tous et toutes pour y parvenir !

— Christelle

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (12)

12 top schenker steunen "Contribuons à construire un monde meilleur"
50 €
Adélaïde

Heureuse de contribuer à un projet essentiel pour notre société.

40 €
Valérie
15 €
Juliette
40 €
Roxane

Superbe initiative!

15 €
Anoniem

Très beau projet. A soutenir!

100 €
Laurence

Super Chris! Merci pour le partage! Je soutiens à fond!!!

50 €
Anoniem
169 €
Benoit
50 €
Aude

Je suis fière de ton engagement et je souhaite une longue vie à ce projet fondamental!

50 €
Anoniem
40 €
Anoniem
50 €
Anoniem

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub