Avec l'ULB, soutenez la Maison des droits humains

Avec l'ULB, soutenez la Maison des droits humains
5 460€ verzameld

En tant que rectrice, que juriste et que citoyenne, j'estime essentiel de veiller à la défense de nos droits fondamentaux. C'est pourquoi j'ai décidé de soutenir le projet de Maison des droits humains et d'appeler les membres et ami(e)s de la communauté ULBiste à se mobiliser.

Annemie Schaus

— Avec l'ULB, soutenez la Maison des droits humains

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains werken al meer dan 100 jaar aan het versterken van het respect voor mensenrechten in België. De Liga voor Mensenrechten is een onafhankelijke Belgische vzw. De Liga werkt rond 4 thema’s: vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie. De Liga baseert zich daarvoor op Belgische wetgeving en verdragen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Samen kopen we een huis aan in Molenbeek en van daaruit gaan we ons inzetten voor een betere bescherming van onze mensenrechten. We kregen al financiële steun van de ouders van Lauriane, een jonge beloftevolle juriste die helaas omkwam bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. Hun donatie zorgt niet alleen voor een duw in onze rug, maar sterkt ons ook in onze vastberadenheid om dit plan te realiseren.
We investeren in de aankoop van een huis om in samen te werken, elkaar te versterken en onze onafhankelijkheid te garanderen. Het Huis van de Mensenrechten wordt een plek die symbool staat voor de universaliteit van de mensenrechten.

Schenkers (9)

9 top schenker steunen "Avec l'ULB, soutenez la Maison des droits humains"
50 €
Vito

Belle initiative !

50 €
Veronique
50 €
Barbara
100 €
Caroline
100 €
Philippe

Acte fondamental dans le cadre de la dégradation des droits dans nos sociétés !

50 €
Gauthier
5000 €
Université Libre de Bruxelles
10 €
Anoniem
50 €
Vincent

Bouw samen met ons!

Ik neem deel →

banner_img_event_pub